parallax background

Opbouw

  • mei 2021

    Vanaf mei 2021 bestaat de functie van Jongerenwerker in de Gemeente Zeewolde Lars Oostland (36) is begonnen met het opbouwen van het jeugd- en jongerenwerk in Zeewolde. Hij krijgt langzaamaan steeds meer zicht op de jongeren vanaf 8 jaar. Lars heeft vanaf mei 2021 zichzelf genesteld in de gemeente Zeewolde, heeft een breed netwerk opgebouwd, en zich bekend gemaakt op alle scholen in Zeewolde. Vanuit hier heeft hij het voorheen ‘Activiteitencentrum De Eclips’ opnieuw ingericht.
  • september 2021

    In september 2021 zijn er extra handen bijgekomen. Andries van Essen (22) is erbij gekomen als jeugd- en jongerenwerker. Om het Jeugd- en jongerenwerk meer vorm en inhoud te geven en een extra boost te geven was het nodig om een extra jongerenwerker in dienst te nemen. Samen hebben Lars en Andries het een nieuw leven ingeblazen. Ze hebben het omgetoverd tot een jongerencentrum en een ontmoetingsplek voor jongeren. Eind september heeft het Jeugd- en jongerenwerk het jongerencentrum ‘De Eclips’ heropend. Met een open dag waarin verschillende creatieve activiteiten plaatsvonden zoals (graffiti/koken/rappen/painting/stopmotion) hebben een aantal jongeren en Burgemeester Gerrit-Jan Gorter een graffiti bord gemaakt voor boven de ingang van het jongerencentrum. De jongerenwerkers Lars en Andries hebben een introductie gedaan, de burgemeester een openingswoord en officieel een lintje doorgeknipt.
  • Vanuit hier is het jongerenwerk van start gegaan door middel van activiteiten en workshops. Om het jongerenwerk bekendheid te geven, zicht te krijgen op de doelgroep heeft het jongerenwerk verschillende activiteiten neergezet zoals: dj workshops, theater workshops, kookworkshops, voetbalactiviteiten, urban activiteiten (bmx, stuntstep, rappen etc.) en nog veel meer.
  • 2022

    Vanaf 2022 heeft het jongerenwerk aangetoond onmisbaar te zijn voor de gemeente Zeewolde. Jeugd- en jongerenwerker Lars Oostland (36) heeft een fulltime functie aangewezen gekregen en Jeugd- en jongerenwerker Andries van Essen (22) heeft een parttime functie aangewezen gekregen. Na de corona regels van de afgelopen jaren heeft het jongerenwerk z’n deuren officieel kunnen openen voor vrijblijvende inloop. Het programma draaien op inloop, jeugdmiddagen, workshops en diverse sport en cultuuractiviteiten.