LARS OOSTLAND

Ik ben Lars Oostland, jeugd- en jongerenwerker in de gemeente Zeewolde.
Sinds mei 2021 ben ik gestart met het opbouwen van het jeugd- en jongerenwerk in Zeewolde. Je kan mij tegenkomen in het jongerencentrum De Eclips, op straat of bijvoorbeeld bij jou op school. Met de opening van het jongerencentrum willen we de jeugd een plek geven waar ze bij elkaar kunnen komen, zichzelf kunnen zijn en zich kunnen ontwikkelen.
Door jongeren te motiveren, stimuleren en er voor hun te zijn, kan ik iets betekenen in hun leven en het verschil maken.

''Ik wil verschil maken in denkwijze en de kijk op de wereld''

Lars Oostland

ANDRIES VAN ESSEN

Mijn naam is Andries van Essen, jeugd- en jongerenwerker in Zeewolde.
Ik ben sinds september 2021 gestart in de gemeente Zeewolde als jongerenwerker. Met de komst van het jongerenwerk in de gemeente ben ik druk met de opbouw, extra vorm en inhoud geven en organiseren van vrijetijdsbesteding. Dit doe ik het liefst met de jongeren zelf. Jongeren in hun kracht zetten, motiveren en iets betekenen in hun toekomst en de ontwikkeling. Present werken is waar ik voor sta, ik sta dus altijd voor jou klaar!
Dat is hoe ik het jongerenwerk zie en ga dat op deze manier invullen. Met dat ik in de bloei van mijn carrière sta als jongerenwerker, ga ik mijn uiterste best doen voor deze mooie jonge gemeente als young professional.

''Je kan de wind niet veranderen, maar hoe je de zeilen zet bepaal je zelf''

Andries van Essen

4OPBOUW

Vanaf mei bestaat de functie van Jongerenwerker in de Gemeente Zeewolde Lars Oostland (38) is begonnen met het opbouwen van het jeugd- en jongerenwerk in Zeewolde. Hij krijgt langzaamaan steeds meer zicht op de jongeren vanaf 8 jaar. Lars heeft vanaf mei 2021 zichzelf genesteld in de gemeente Zeewolde, heeft een breed netwerk opgebouwd, en zich bekend gemaakt op alle scholen in Zeewolde. Vanuit hier heeft hij het voorheen ‘Activiteitencentrum De Eclips’ opnieuw ingericht.

In september 2021 zijn er extra handen bijgekomen. Andries van Essen (24) is erbij gekomen als jeugd- en jongerenwerker. Om het Jeugd- en jongerenwerk meer vorm en inhoud te geven en een extra boost te geven was het nodig om een extra jongerenwerker in dienst te nemen. Samen hebben Lars en Andries het een nieuw leven ingeblazen. Ze hebben het omgetoverd tot een jongerencentrum en een ontmoetingsplek voor jongeren. Eind september heeft het Jeugd- en jongerenwerk het jongerencentrum ‘De Eclips’ heropend. Met een open dag waarin verschillende creatieve activiteiten plaatsvonden zoals (graffiti/koken/rappen/painting/stopmotion) hebben een aantal jongeren en Burgemeester Gerrit-Jan Gorter een graffiti bord gemaakt voor boven de ingang van het jongerencentrum. De jongerenwerkers Lars en Andries hebben een introductie gedaan, de burgemeester een openingswoord en officieel een lintje doorgeknipt.

Vanuit hier is het jongerenwerk van start gegaan door middel van activiteiten en workshops.
Om het jongerenwerk bekendheid te geven, zicht te krijgen op de doelgroep heeft het jongerenwerk verschillende activiteiten neergezet zoals: dj workshops, theater workshops, kookworkshops, voetbalactiviteiten, urban activiteiten (bmx, stuntstep, rappen etc.) en nog veel meer.

Vanaf 2022 heeft het jongerenwerk aangetoond onmisbaar te zijn voor de gemeente Zeewolde.
Jeugd- en jongerenwerker Lars Oostland (38) heeft een fulltime functie aangewezen gekregen en Jeugd- en jongerenwerker Andries van Essen (23) heeft een parttime functie aangewezen gekregen.
Na de corona regels van de afgelopen jaren heeft het jongerenwerk z’n deuren officieel kunnen openen voor vrijblijvende inloop. Het programma draaien op inloop, jeugdmiddagen, workshops en diverse sport en cultuuractiviteiten.

Ons verhaal

Lars Oostland (38) heeft een bak met ervaring. Hij heeft het jongerenwerk in Nijkerk opgetuigd, neergezet en flink wat jaren en ervaring achter de rug binnen het jongerenwerk. Ervaring, netwerken, coachen, begeleiding, stimuleren zijn Lars z’n grote krachten.

Andries van Essen (24) komt met zijn ervaring binnen het jongerenwerk vanuit Nijkerk en Harderwijk. Hier heeft hij veel evenementen georganiseerd voor jongeren. Heeft 2 jaar lang op een buitenschoolse opvang gewerkt met kinderen en heeft een grote drive om zich in te zetten voor jongeren. Contacten leggen, op zoek naar talenten, sterke visie en een groot organiserend vermogen zijn kwaliteiten die hij zal inzetten.

Onze missie

Onze missie is om het jongerenwerk in Zeewolde een vaste bouwsteen van de gemeenschap te laten worden. Goed zicht op de doelgroep, jeugd- en jongeren een plek te bieden waarin ze zichzelf kunnen ontwikkelen waarbij hulp en ondersteuning nodig zal zijn vanuit de jongerenwerkers.


Jeugd- en Jongerencentrum de Eclips
Pioniersweg 22
3891EC Zeewolde


Contact
Mobiel Lars:
06-10262302
Mobiel Andries:
06-32452757
Mail jongerenwerk:
[email protected]


Openingstijden


Ma: Gesloten

Di: 16:00 - 21:00 (13+)

Wo: 14:00 - 17:30 (8+)
Do: Gesloten
Vr: 16:00 - 21:00 (13+)