Jongerencentrum De Eclips:

Het jongerencentrum van de gemeente Zeewolde, de plek waar jeugd- en jongeren bij elkaar kunnen komen. Hier kunnen jongeren zichzelf zijn, nieuwe leeftijdsgenoten ontmoeten, ontplooien en ontwikkelen. De inrichting is warm en huiselijk. Jongeren moeten zich thuis voelen bij ons. Er zijn diverse hoeken ingericht bijvoorbeeld om te gamen, tv te kijken of te chillen. Zo kan de doelgroep laagdrempelig in contact komen met de jongerenwerkers. In de ruimte staat een grote eettafel welke meerdere functies heeft bijvoorbeeld: gezamenlijk eten, opstarten van een activiteit of bijvoorbeeld spelletjes spelen.

Gamehoek: hier staat een mooie tv met een PlayStation waar jongeren even een momentje voor hun zelf kunnen hebben of onderling even een potje kunnen gamen.
Gymzaal: hier kunnen we cursussen en trainingen geven aan de jongeren (bijv. kickboksentoneel)
Keuken: hier kan er met jongeren gekookt worden voor/tijdens een inloop. Ook kunnen we cursussen of workshops aanbieden wat te maken heeft met voeding.
Kantoor: gesprekken voeren, 1:1 begeleiding, huiswerkondersteuning en administratieve werkzaamheden.

Extra middelen: Tafeltennistafel, voetbaltafel, dartbord, Nintendo Switch en spelletjes (denk aan kaartspellen, rummikub, schaken, escape room etc.)
Ook hebben we beschikking over een mooi buitenplein. Hier kan met mooi weer buiten gechillt worden, pannavoetbal gespeeld of basketballen.

Inloop

Een open inloop voor jongeren is een belangrijk element van het jongerenwerk. Hierin kan je jongeren een plek bieden waar ze zichzelf kunnen zijn. Jongeren kunnen anderen ontmoeten, zichzelf ontplooien en ontwikkelen. Op deze manier kunnen ze laagdrempelig kennis maken met de jongerenwerkers hun vragen stellen aan de jongerenwerkers. We kunnen onze middelen inzetten om de doelgroep te leren kennen. Op deze manier kunnen wij een band opbouwen met de jongeren en vanuit hier kunnen problemen besproken worden of maatschappelijke thema’s aangekaart worden.
Ook zoeken wij jongeren buiten op bij verschillende plekken in de wijken en nodigen wij jongeren uit om bij ons in het jongerencentrum te komen.

*De inloop zal ten alle tijden gedraaid worden door in principe 2 professionals en/of stagiaires. Dit om de veiligheid te waarborgen van de doelgroep en de vrijwilligers/stagiaires. De deelnemers hebben sturing nodig in hun gedrag en er moet ten alle tijden zicht zijn. Gewicht, kennis en ervaring zal er voor zorgen dat de inloop een veilige plek is.

Jeugdmiddag

Dit is een middag voor de jeugd in Zeewolde. Alle jongeren uit groep 6 t/m 8 zijn welkom om vrijblijvend langs te komen bij ons in het jongerencentrum. Ook hier kan de jeugd op een laagdrempelige manier in contact komen met het jongerenwerk. De jeugd kan andere leeftijdsgenoten ontmoeten en/of nieuwe vrienden maken. Er kunnen activiteiten georganiseerd worden zoals een fifa toernooi, tafeltennis clinic of een sportactiviteit. Jongeren kunnen ook met hun eigen ideeën of wensen komen.
Samen met de jongerenwerkers wordt er dan bekeken wat er nodig is om het idee tot stand te brengen. Het jongerenwerk signaleert en stimuleert juist eigen inbreng. Op deze manier zetten ze zich in voor hun eigen kwaliteiten én die van anderen.

Stage lopen bij Jeugd- en jongerenwerk Zeewolde

Ben jij op zoek naar een stageplek binnen het sociaal werk waarin jij je kwaliteiten wilt inzetten en ontwikkelen?

Volg jij een sociale MBO of HBO opleiding en wil jij binnen het sociaal werk je kwaliteiten inzetten om het verschil te maken voor jeugd- en jongeren in Zeewolde, lees dan verder.. Ben jij zelfstandig, sociaal maatschappelijk betrokken en vind jij het interessant om te werken met de doelgroep jeugd- en jongeren (circa 8 – 21 jaar), ben je creatief en sta je open voor uitdagingen? Dan is deze stageplek bij Jeugd- en jongerenwerk Zeewolde wat voor jou! Wij zijn op zoek naar een stagiair(e) voor 8-20 uur per week.
Dan zijn wij misschien wel op zoek naar jou!

stage vacature Jongerenwerk Zeewolde


Jeugd- en Jongerencentrum de Eclips
Pioniersweg 22
3891EC Zeewolde


Contact
Mobiel Lars:
06-10262302
Mobiel Andries:
06-32452757
Mail jongerenwerk:
[email protected]


Openingstijden


Ma: Gesloten

Di: 16:00 - 21:00 (13+)

Wo: 14:00 - 17:30 (8+)
Do: Gesloten
Vr: 16:00 - 21:00 (13+)